VERBEELDING AAN HET WERK 
Leren van kunst door Kijken & Doen

‘Verbeelding aan het Werk’  is een methode om door middel van kunstbeoefening en een persoonlijke vraag bij jezelf te komen en authentiek te zijn. 

Tijdens dit proces ervaar je de reflectieve waarde van kunstbeoefening en ontdek je hoe de manier waarop je kijkt van invloed is op jouw beeldvorming en handelen. Wanneer je je hiervan bewust wordt, kan je ervoor kiezen vastzittende patronen te doorbreken om zo je blikveld te verruimen.

De werkvormen zijn: Kijken naar kunst, tweegesprek, thuisopdrachten en vooral zelf ( of samen) aan het werk. Dit doen we in het atelier, maar we gaan ook naar buiten. Door het ontdekken van jouw eigen unieke verbeeldingskracht, ontstaat er meer ruimte om keuzes vanuit je Hart te maken.

‘Verbeelding’ kan van jong tot oud en is er voor beginnende en ervaren kunstbeoefenaars.

De begeleiding wordt gedaan door Annette Boven. Naast haar Kunstenaarschap begeleid zij al meer dan 30 jaar mensen om zich beeldend te leren uiten en bewust te worden van hun eigen authentieke beeldtaal; een intrinsieke ontdekkingsreis vanuit het handelen.

Wat collega’s en leerlingen zeggen:
“Als iemand zegt dat hij of zij iets niet (goed) kan en nooit heeft gekund, prik jij door deze overtuiging heen, met een paar woorden, niet bedacht maar heel vanzelf. Door jouw rust en jouw visie op wat beeldend werken is, krijg je iedereen aan ‘het verbeelden’”  Alma L.

“Coaching is een woord dat niet past bij wat er gebeurt bij Annette. Bovendien zijn er veel te veel gevoelige mensen die precies kunnen doen wat een coach graag wil wat ze doen, omdat ze hebben geleerd te pleasen, zelfs in coaching die meer lichaamsgericht is. Een beeld liegt niet, het gaat om de connectie tussen je hoofd en je buik, tussen je hoofd, buik en handen”  Anne MK.

Al die stemmetjes over wat je niet zou kunnen, hoe het zou moeten. Er komt iets uit je handen. Je komt uit je hoofd. Jezelf ervaren als maker: er wordt fysiek iets aan je toegevoegd. Een beeld ontstaat. Je creëert en dat spiegelt” Jetty dG

 “Jouw werkwijze is expressief, reflectief en creatief. Ik ben blij dat ik je ken!”  Alma L.

 

Tarieven:

Particulieren betalen een bijdrage van € 90,- voor 1,5 uur. Diegenen die de kosten vergoed krijgen door de werkgever of de kosten kunnen opnemen in eigen bedrijfsadministratie betalen een bijdrage van € 112,50.  

Omdat ‘Verbeelding’ toegankelijk wil zijn voor alle inkomensklassen is het tarief een richtprijs. Neem dus gerust contact op!

 

Het Gesprek – Annette Boven – 1999

“Talent is een gegeven, maar staat niet op zich; je moet het ontwikkelen en bijschaven. Met open vizier de wereld inkijken en je laten verwonderen door datgene wat er om je heen gebeurt; kijken, zien en inademen. Telkens weer opnieuw inhoud geven aan talent.
Beelden maken is een proces waarbij het verstand en het gevoel elkaar in snel tempo afwisselen. Gevoelsmatig neem je beslissingen die je ‘verstandig’ uitvoert. Een beeld laat zich niet dwingen en vraagt om een evenwichtig proces; een zorgvuldig afwegen van benoembare en onbenoembare onderdelen.” 


@
error: Deze inhoud is beschermd!